کارت شبکه

کارت شبکه چیست ؟

هر کامپیوتر و یا هر سرور برای وصل شدن به شبکه نیاز به یک رابط دارد که این رابط کارت شبکه (Network Interface Cards )است که به شما اجازه متصل شدن به شبکه را می دهد .

کارت های شبکه در سرور در اسلات  PCIe riser روی  mother board قرار می گیرد . البته در بعضی از کامپیوتر ها نیازی به خرید کارت نیست چرا که بر روی mother  از قبل قرار گرفته .

کارت های شبکه از نظر عملکرد با کارت های کامپیوتر یکسان هستند ولی در کارت شبکه سرور ها تعداد کاربر ها بیش تر است پس طبیعتا قیمت بالا تری نسبت به کارت شبکه کامپیوتر دارد دارد . کارت های شبکه ساخته شده امروزه پهنای  1Gps معمولا دارند و کارت های قدیمی تر به مراتب کم تر است .

اجزای کارت شبکه

Controller :

کنترلر مانند یک CPU کوچک عمل می کند که اطلاعات را دریافت شده را تحلیل می کند .و تنها 1 هسته دارد که به صورت مستقیم تصمیم می گیرد .

Boot ROM socket :

این سوکت ظرفیت  boot ROM را فعال می کند .Boot ROM  اجازه می دهد workstation  های بدون disk به شبکه وصل بشوند .امنیت را بالا می برد و هزینه سخت افزار را کم می کند .

NIC port for cable/transceiver :

معمولا این پرت با کابل ethernet یا transceiver مستقیم وصل می شود که می تواند سیگنال تولید و دریافت کند و از طریق کابل نوری یا کابل شبکه منتقل کند.

Bus interface :

رابط بین mother board و کارت شبکه می باشد که اطلاعات را منتقل می کند

LED indicators

چراغ های  LED روی کارت نشان می دهند مشکلی در اتصال وجود دارد یا نه و یا این که آیا کارت وصل است یا نه .

کارت شبکه HPE

کارت های شبکه HPE در 3 سری standard ، advance و Performance معرفی شده اند که performance بیش ترین امکانات را ارائه می دهد .

Standard :

این سری از کارت های شبکه مناسب برنامه های روزانه می باشند ، انتخابی اقتصادی است .از ویژگی های این سری می توان به ویژگی های زیر اشاره کرد:

  • افزایش performance با استفاده از دسترسی مستقیم به سخت افزار از محیط مجازی با استفاده از SR-IOV (single root IO virtualization)
  • از حملات با استفاده از احراز هویت جلو گیری می کند .
  • از امنیت سرور اطمینان حاصل می کند با استفاده از secure boot
  • از دسترسی مستقیم به memory یا storage توسط نرم افزار با استفاده از device-level firewall جلو گیری می کند .
  • از 1GbE تا 10GbE در سری g10  پشتیبانی می کند .

Advance :

در این سری که نسبت به سری standard   پیشرفته ترند با انعطاف پذیری بالا در config  کردن باعث می شود تعداد کارت های  مورد استفاده را کاهش یابد . از و همچنین تعداد کابل ها و swich  ها  کاهش می یابد از ویژگی های دیگر می توان به :

  • کاهش کابل ها و زیاد کد پهنای باند با استفاده از NPAR
  • افزایش performance با استفاده از دسترسی مستقیم سخت افزار از محیط مجازی به single root IO Virtualization
  • ثابت نگه داشتن ترافیک data با استفاده از یک آداپتور با FCoE
  • از حملات با استفاده از احراز هویت جلو گیری می کند .

Performance :

سری performance پهنای باند بسیار بالا و latency بسیار کم را ارائه می کند .همچنین through put بسیار بالایی دارد و آداپتور آن تا 25GbE  می باشد .از ویژگی های دیگر این سری می توان به ویژگی های زیر اشاره کرد :

Multispeed :

سرعت بسیار بالایی دارد مانند 10/25/50/100 Gbps :

کارت های آداپتور  25GiE  روی اسلات PCIe قرار می گیرند و قابلیت ارتقا تا بیش تر از 100Gbps را دارد .

(RDMA over Converged Ethernet (RoCE

مناسب برای برنامه هایی مثل storage شبکه و یا برنامه های محاسباتی که نیاز به زیر ساخت شبکه با پهنای باند بالا و  latencz  پایین دارند . مزایای RoCE  نسبت به سایر سری ها latency کم تر پهنای باند بیش تر و بار کم تر CPU  است.

 DPDK :

امکان شخصی سازی بر اساس نرم افزار و بهبود performance شبکه با استفاده از polling  به جای پردازش شبکه .